Powered by | Haarlems Nieuwe Ruimtelijke Professionals

 

Acties en agenda

Op deze pagina worden de aankomende activiteiten en bijeenkomsten van en voor het Wie Maakt Haarlem platform. Mocht je een idee hebben of iets willen agenderen, mail naar met een titel en de inhoud (de website plaatst platte tekst en hyperlinks maar geen beelden). Op het moment dat het geplaatst sturen we ook een e-mail om iedereen er op te attenderen.

"Rome wasn't build in a day", en deze website ook niet. Het is nu nog statisch maar we willen deze pagina dynamisch maken. Mocht je daaraan kunnen en willen bijdragen mail naar .

Eerder geweest

 

WMH Winter MeetUpde avond van 24 maart 2016

We zijn toe aan een vervolg, een vervolg op het event. Een avond waarop we weer bij elkaar komen, we de energie van het event op pakken en op locatie en op basis van het magazine overgaan tot actie. Je bent uitgenodigd om deel te nemen aan een snelkookpan sessie waarin we, na de inleiding over de plek en het thema, in groepen aan ontwerp oplossingen gaan werken, concreet en in co-creatie. Zo leer je andere professionals kennen, werk je met ze samen en heb je een leuke avond.

Wil je meer informatie over het programma? Kijk op deze webpagina. Wil je jezelf aanmelden? Stuur een e-mail naar

 

04_winter_2016; editie 04 van het magazine4 februari 2016

De nieuwse editie is gepubliceerd. Het staat weer bomvol verhalen over de stad Haarlem en dit keer een klein uitstapje naar Vianen! Ook wordt er terug gegrepen naar het event van 17 november in 2015. De mensen die staan ingeschreven hebben de nieuwste editie in de mailbox ontvangen! Je kunt hem hier lezen of, als jij ook bij publicatie de update per mail wilt ontvangen, je hier aanmelden. Wil je een bijdrage leveren? Over je ideeën, frustraties, opinies of briljante vonsten? Nog mooier, stuur een email naar .

 

Het event Wie Maakt Haarlem? 17 november 2015

Wie Maakt Haarlem heeft samen met Max van Aerschot, daarbij mede ondersteund door de gemeente Haarlem en de provincie Noord-Holland op 17 november een groot event rond de vraag "Wie Maakt Haarlem" georganiseerd. Een kort [beeld]verslag is hier gepubliceerd. Of deel je ervaring met ons, nog leuker! Mail naar .

 

Wie Maakt Haarlem meets Haarlemmer Kweektuin29 oktober 2015

Op een mooie nog haast nazomerse avond schoof Wie Maakt Haarlem aan bij de Haarlemmer Kweektuin en het in oprichting zijnde Kweekcafé. We raakte in een leuke discussie over de mogelijkheden die we allemaal zagen een de hick-ups die de betrokken organisatoren van de stichting Haarlemmer Kweektuin en het Kweekcaré daarbij tegen zijn gekomen. Op deze pagina staat een korte introductie en een verslag.

 

03_herfst_2015; editie 03 van het magazine15 oktober 2015

Vanwege de drukte is de publicatie datum iets verschoven maar nu is hij dan eindelijk online. De mensen die staan ingeschreven hebben de nieuwste editie in de mailbox ontvangen! Je kunt hem hier lezen. Wil je een bijdrage leveren? Je kunt je al aanmelden om je ideeën, frustraties, opinies of briljante vonsten te delen in de volgende editie. Stuur een email naar .

 

02_zomer_2015; editie 02 van het magazine25 juni 2015

De tweede editie van ons magazine komt bijna uit. Hoera! 12 pagina's met verhalen over de stad. Het verleden, het heden maar vooral ook de toekomst. Je kunt het binnenkort hier lezen op onze website of downloaden.

 

Refurbished website23 juni 2015

De website is stevig aangepakt en heeft een frissere uitstraling gekregen. De volgende stap is de ontwikkeling van een speciale webpagina voor het evenement in het najaar. Maar ja, ook Haarlem is niet in een dag gebouwd.

 

Presentatie van Wie Maakt Haarlem tijdens de DvdA in het ABC20 juni 2015

Arjan heeft het platform Wie Maakt Haarlem tijdens de "Dag van de Architectuur" gepresenteerd in het ABC Haarlem, het Haarlemse architectuurcentrum. Met een zaal vol geïnteresseerden ging hij in op de naam, probeerde het publiek te interesseren in alle vragen in de vraag Wie Maakt Haarlem? en vertelde natuurlijk wat voor activiteiten het platform onderneemt. Binnenkort staat de presentatie van Arjan online op de website van het ABC architectuurcentrum Haarlem.

 

01_lente_2015; de allereerste editie van het magazine02 april 2015

Met enthousiasme presenteert het platform Wie Maakt Haarlem en alle betrokken ruimtelijke professionals hierbij de eerste editie van Wie Maakt Haarlem?
De uitgave is bedoeld om geïnteresseerde Haarlemmers te inspireren en te informeren over actuele en relevante vraagstukken over de stad. Daarnaast is het een kritisch podium met opiniestukken, actueel commentaar of persoonlijke thema’s en observaties. Het is een uitnodiging voor betrokken Haarlemmers om onderwerpen die hen aan het hart gaan te delen en ter discussie te stellen. Kijk hier.

 

Bronzen Bolussen31 oktober 2014

Met een kleine groep hebben we geluisterd naar de presentatie van Douwe IJskamp over de beeldende kunst in de Haarlemse publieke ruimte. Er was zoals verwacht weinig voor nodig om in een geanimeerde discussie terecht te komen. Het verslag over de bijeenkomst en de presentatie van Douwe vindt je hier!

 

Wie Maakt Haarlem Nazomerborrel18 september 2014

We hebben de zomer definitief achter ons gelaten. Met mooi weer, leuke gesprekken is de kop ervan af. Met vol enthousiasme gaan we weer aan de slag met de nieuwe ideeën eb vernieuwde inzichten. We zaten bij Pippa,s aan het stationsplein [website] en ondanks de bussen op het stationsplein zagen we een plek vol potentie. De Lange Herenstraat ondergaat een langzame transformatie met het groeiende aantal terrassen. Een plekje op in de gaten te houden/

 

Schalkwijk 2000+ en de hedendaagse werkelijkheid25 juni 2014

We zijn op pad geweest door Schalkwijk. Een positieve bijeenkomst met goede gespreken en lekker eten. Hier een verslag en impressie.

 

Dag van de Architectuur, Stedenbouw, Ruimte etc.21 juni 2014

Arjan heeft op de dag van de architectuur Wie Maakt Haarlem als platform gepitched. De presentatie staat hier online.

 

Stad te Voet22 mei 2014

Het was een zeer geslaagde avond waarin mensen elkaar vanuit hun passie voor de stad en de liefde voor het vak ontmoette. Vindt hier een korte impressie met wat foto's en verhalen. Klik hier voor de kaart waar we aan zijn begonnen maar niet hebben afgemaakt.

 

"Wie Maakt Haarlem Kick-Off"08 mei 2014

Op donderdag 8 mei, was de intieme Kick-Off van Wie Maakt Haarlem. We het kort gehad over het initiatief en vooral wat ons bezig houdt. Het nieuwe begin aan het samen bouwen aan Haarlem!