Stad te Voet

donderdag 22 mei
 

Op donderdag 22 mei is een groep van 7 mensen van Wie Maakt Haarlem door de stad gaan lopen, op zoek naar verhalen, kennis, invalshoeken en onderlinge discussies over de stad. Het bleek een geslaagde manier om met elkaar kennis te maken en nieuwe plekken in en visies op de stad te ontdekken.

 

Hiernaast de kaart waarop de te bezoeken plekken in de stad zijn weer gegeven. Klik op de kaart voor de grote versie.

 
 

Van Amsterdamse Poort naar de Grote Markt

Op de bovenstaande kaart is de te zien dan de we veel kanten van Haarlem hebben bekeken. Daarnaast was het een vol programma, we zijn uiteindelijk wel in de Jopenkerk gekomen maar hebben wat plekken over gelaten voor een volgende keer. Het eerste punt, de Amsterdamse Poort, bleek al genoeg aanleiding voor gesprekken, over hoe eenzaam hij in het stedelijk weefsel staat, de plannen van de gemeente voor deze plek en hoe weinig de omgeving van de poort is.

 

De groep voor de Amsterdamse Poort, een eenzaam historisch baken?

 
 

Bijdrage aan de stad

Nieuwe Energie stond natuurlijk op het lijstje. De ontwikkeling ligt al een tijdje stil maar de potentie van de plek blijft aanwezig. Hopelijk kan Wie Maakt Haarlem op een bepaald moment bijdragen aan het genereren van idee├źn voor deze prachtige plek.

 

Een plek vol potentie, al een tijdje ...

 

Goed over de helft van de te bezoeken plekken in Haarlem kwamen we op de Grote Markt. Het werd donker, we hadden genoeg over te praten en besloten onze gesprekken in de Jopenkerk voort te zetten.

 
 

Succes

Het was een van de eerste excursies van Wie Maakt Haarlem en er werd enthousiast op gereageerd. Het smaakt naar meer. Kortom aan de slag.

De volgende mensen waren mee: Arjan Luiten, Art de Boer, Gren Molenkamp, Joost van den Tillaart, Juan Nibbelink, Natascha van den Ban en Peter Oeberius Kapteijn.